Acneea la

Adolescenți

80% dintre adolescenți se luptă cu acneea
3-12 luni durata unui tratament dermatologic
ai încredere în tine! nu ceda stărilor anxioase!

Nu ești singur. La fel ca 80% dintre adolescenți, foarte probabil și tu te lupți cu acneea, într-o formă sau alta. Pe cât este de comună acestă afecțiune, pe atât este de supărătoare și cu siguranță nimeni nu se bucură de un coș. Primul pas e făcut: vrei să te informezi. Hai să vedem împreună ce poți să faci pentru tine.[1]

Igiena precară cauzează acneea

Igiena precară cauzează acneea

FALS

Acest lucru nu este adevărat, dimpotrivă, spălarea excesivă poate agrava leziunile deja existente. De asemenea, produsele abrazive pot irita și sensibiliza tegumentele. Aveți grijă la comportamentele obsesive de tip “curățenie permanentă” sau microbofobie. Pesoanele care se confruntă cu acneea trebuie să aibă un ritual de îngrijire de zi cu zi, ca să înlăture bacteriile, dar nu exagerat. Adesea se întâmplă ca aceste persoane să aibă o igienă mult mai bună decât ceilalți.

Acneea trebuie să își urmeze cursul ei

Acneea trebuie să își urmeze cursul ei

FALS

Nu doar că este o idee greșită, mai mult, întârzierea prezentării la consultul dermatologic poate agrava afecțiunea. Acneea nu se vindecă de la sine: cu cât începi mai repede tratamentul, cu atât îți va trece mai curând. Îți recomandăm, pe lângă îngrijirea corectă a tenului acasă, să apelezi și la un medic dermatolog. Acesta îți va prescrie tratamentul potrivit tipului de acnee și organismului tău: îți va spune exact ce creme și loțiuni specifice te ajută, cât și dacă e nevoie de tratament medicamentos pentru tipul tău de acnee.

Acneea nu trece de la sine (sau cu vârsta)

Acneea nu trece de la sine (sau cu vârsta)

ADEVĂRAT

Dacă suferi de acnee moderată sau severă, în special, trebuie să mergi la medic neapărat. Nu va trece, iar netratată se va agrava și pe lângă neplăcutele inflamații care te vor face să te simți prost, îți va lăsa cicatrici cu care poți rămâne toată viața. Acneea blândă poate fi tratată acasă, dar cel mai sigur este să te consulți cu un specialist (farmacist sau medic) ca să știi ce este cel mai bine să aplici pe piele. Alegerile greșite pot să-ți irosească timpul și chiar să ducă la exacerbarea leziunilor.