Acneea la

femeia adultă

30,40,50 de ani Vârsta până la care și adulții pot lupta cu acneea
50% dintre femeile adulte Suferă de această afecțiune
Soluția pentru încredere în tine? Începe un tratament

Deși acneea este cunoscută drept o afecțiune comună în rândul tinerilor, ea poate afecta și persoane adulte, 50% dintre femei și 15% dintre bărbați continuând să fie afectați și în perioada adultă.

Hai să vedem împreună cu ce este diferită acneea la adulți față de acneea la adolescenți, ca să știm cum putem să ne ferim cât mai bine de efectele ei neplăcute.

Acneea apare și la adulți

Acneea apare și la adulți

ADEVĂRAT

Studiile arată că un număr semnificativ de adulți au acnee chiar și după 30, 40, chiar și 50 de ani. Aproape 50% din femeile adulte suferă de această afecțiune. Va arăta diferit la 36 față de atunci când aveai 16 ani, cel mai probabil vor fi ca niște noduli roșiatici ce apar în jurul gurii și pe obraz, dar este tot acnee. Pentru că tenul adult își pierde elasticitatea pe măsură ce îmbătrânește, riscul de cicatrici este mai mare: funcția de regenerare este mai limitată și urmele pot rămâne mai mult timp decât pe tenul tânăr.

Soarele vindecă acneea

Soarele vindecă acneea

FALS

Bronzul poate uniformiza imperfecțiunile, dar nu și în cazul acneei. Soarele are un efect anti-inflamator, care poate ajuta leziunile, însă în același timp va accentua petele, mai ales dacă petreci mult timp la soare. Atât acneea, cât și urmele cauzate de acestea își vor schimba culoarea și vor lăsa pete pe ten. Folosește protecție solară dacă te expui la soare.

Machiajul ar trebui evitat în acnee

Machiajul ar trebui evitat în acnee

ADEVĂRAT

Exista cu siguranță anumite tipuri de machiaj care pot înrăutăți acneea, mai ales cele comedogene. Este dovedit că leziunile se regenerează mai repede dacă nu sunt camuflate cu machiaj. Dacă alegi totuși fondul de ten, orientează-te spre dermato-cosmetice cu textură cât mai light.