Ca adult poți alege singur ce produse de tratament să folosești

FALS. Oamenii merg în farmacii și solicită diverse produse, dar evită să consulte un expert care le poate prescrie un tratament real pentru acnee. Apoi, din păcate, rezultatele întârzie să apară. Consultul la un dermatolog aduce beneficii și rezultate sigure, deoarece acesta poate prescrie un tratament personalizat, adaptat tenului și nevoilor fiecăruia.
Cereți sfatului medicului pentru un diagnostic corect

Acneea dispare de la sine

FALS. Acest mit a fost respins de toți dermatologii din lume. Din contră, este mai bine să începi tratamentul când acneea este în fază incipientă, cu produsele potrivite, astfel vei preveni erupţii viitoare și vei evita cicatricele. De ce să suferi când există atât de multe tratamente pe care dermatologul ți le poate recomanda?
Cereți sfatului medicului pentru un diagnostic corect

Machiajul ar trebui evitat în acnee

FALS. Exista cu siguranță anumite tipuri de machiaj care pot înrăutăți acneea, mai ales cele comedogene. Este dovedit că leziunile se regenerează mai repede dacă nu sunt camuflate cu machiaj. Dacă alegi totuși fondul de ten, orientează-te spre dermato-cosmetice cu textură cât mai light.

Nu te speli destul de des

FALS. Igiena precară permite acumularea bacteriilor. Regula pentru un ten sănătos este să îl speli de două ori pe zi, dimineața și seara. Igiena excesivă usucă tenul și îi distruge bariera de protecție. Anumite soluții de spălare (cu alcool de exemplu) și scrub-uri pot înrăutăți acneea și agresa pielea sensibilizată de leziuni. Folosește formule delicate de curățare, blânde, hidratante și hrănitoare.

Soarele vindecă acneea

FALS. Bronzul poate uniformiza imperfecțiunile, dar nu și în cazul acneei. Soarele are un efect anti-inflamator, care poate ajuta leziunile, însă în același timp va accentua petele, mai ales dacă petreci mult timp la soare. Atât acneea, cât și urmele cauzate de acestea își vor schimba culoarea și vor lăsa pete pe ten. Folosește protecție solară dacă te expui la soare.

Stilul de viață nu are legătură cu acneea

FALS. Stresul poate provoca disfuncții ale organismului, inclusiv acnee. De asemenea, dieta dezechilibrată sau numărul de ore dormite își pun cel mai repede amprenta asupra sănătății pielii.

Acneea apare doar la adolescenți

FALS. Acesta este, din păcate, doar un mit. Studiile arată că un număr semnificativ de adulți au acnee chiar și după 30, 40, chiar și 50 de ani. Aproape 50% din femeile adulte suferă de această afecțiune. Se va manifesta poate diferit la 36 de ani față de atunci când aveai 16 ani, cel mai probabil vor fi ca niște noduli roșiatici ce apar în jurul gurii și pe obraz, dar este tot acnee. Pentru că tenul adult își pierde elasticitatea pe măsură ce îmbătrânește, riscul de cicatrici este mai mare iar funcția de regenerare este mai limitată și urmele pot rămâne mai mult timp decât pe tenul tânăr.