Cu acneea în vacanță

Călatoriile pot fi nemiloase cu tenul tău. Acest lucru se întâmplă din cauza schimbărilor bruște de temperatură și umiditate. O modificare în mineralele din apa pe care o folosești la curățarea tenului este un alt factor. Din cauza unui conținut ridicat de minerale (apa dură), curățarea tenului de săpun și alte produse devine anevoioasă, sensibilizând pielea. De aceea este bine să fii pregătit pentru orice situație.

Nu ar trebui să te oprești din îngrijirea tenului doar pentru că ai plecat în vacanță. Dimpotrivă, ar trebui chiar să îi acorzi mai multă atenție deoarece îl expui la mai mult soare, mai mult praf, mai multe elemente ce îi pot dăuna.

Pentru a evita o explozie de acnee în vacanță, spală-te bine pentru a îndepărta pielea moartă și a destupa porii. Apoi aplică o cremă hiratantă blândă și ai grijă ca aerul din cameră să nu fie uscat peste noapte, pentru a regla echilibrul umidității tenului.

Am pregătit pentru tine câteva sfaturi despre cum trebuie protejat tenul acneic când ești în vacanță:

  1. Evită excesul de îngrijire. Când transpirăm, avem tendița să ne spălăm foarte des pe față, uneori prea des. Cel mai bine este să îți speli fața de două ori pe zi. Dacă te speli prea des, pielea ta se va usca prea tare. Iar dacă pielea se usucă excesiv, va produce mai multe grăsimi pentru a compensa lipsa. Rezultatul este reprezentat de „explozii” de acnee.
  2. Alege produse care nu favorizează apariția acneei. Trebuie să alegi protecția solară cea mai potrivită tenului tău. Problema este că anumite produse îți pot irita tenul. Dacă ai piele sensibilă și predispusă la acnee, asigură-te că folosești o cremă de protecție solară care nu favorizează acneea și special concepută pentru tenul acneic. Ai grijă și la produsele de păr pe care le foloseși. Când transpiri, ai lăsa acasă orice produse deoarece acestea se pot scurge pe piele şi o pot irita.
  3. Continuă tratamentul anti-acnee. Poți lăsa acasă orice produse cosmetice, mai puțin produsele anti-acnee. Continuă tratamentul zilnic chiar dacă ești constant pe drum.
  4. Nu-ți atinge fața. Știm că ai mai auzit sfatul ăsta, dar îl vom repeta. Praful adunat pe mâini îți va irita pielea și asta va conduce la apariția coșurilor. Dacă adaugi și transpirația, ai rețeta perfectă pentru o explozie de acnee. Și ai grijă să îți speli mâinile des. Dacă ai părul lung, nu ar strica să îl ții prins, nu doar că te vei simți mai comod, dar vei evita ca acesta sau produsele de păr să îți irite tenul.
  5. Ai grijă cu machiajul. Folosește o cremă hidratantă ușoară și un fond de ten lichid, produse care să nu îți încarce tenul. Ai putea chiar să îi dai tenului tău o pauză și să nu te machiezi deloc.

Grija pentru piele nu trebuie să se oprească atunci când călătorești, mai ales dacă ai tenul predispus la acnee. Dimpotrivă, ar trebui să acorzi chiar mai multă atenție pielii tale. Vacanța este un moment grozav, nu e cazul să strici totul cu o explozie de acnee.